Pengikut - Terima kasih sahabat......

FAST RESPON

SMS @ Whastapp untuk respon segera
ruza 013-3951176
man 016-3618144

Ahad, 8 Disember 2013

ALPHA LIPID SD2 WEIGHT LOSS CONTEST

CABARAN JOM KURUS

Perhatian! .... Perhatian!

Jom grab peluang yang julung-julung kali ini. dengan setiap pembelian PAKEJ KEAHLIAN ALPHA LIPID SD2 anda layak untuk join cabaran jom kurus ini. Bukan sahaja anda boleh kurus tapi boleh menang hadiah RM2000 cash & tiket untuk menyaksikan Royalti di negara Asia terpilih.....wow terujanya saya.

SYARAT-SYARAT PENYERTAAN:
1) membuat belian PAKEJ KEAHLIAN ALPHA LIPID SD2 yang mengandungi:-
* 4 tin Alpha Lipid Sd2
* keahlian
* sekotak ketostik
* shaker
2) mengisi borang penyertaan
3) warganegara Malaysia

TARIKH TUTUP PENYERTAAN: 31 MAC 2014


PAKEJ KEAHLIAN ALPHA LIPID SD2
HARGA RM690 sm

Hubungi HOTLINE 013-3951176 utk maklumat lanjut.

JOM RAMAI-RAMAI ....AZAM 2014 SAMBIL AIM DUIT CASH & TIKET
JANGAN TUNGGU SAMPAI ESOK. HUBUNGI SAYA SEGERA!!!!!


Isnin, 18 November 2013

Detoksifikasi membantu berat anda turun

Apa itu Detox?

Detox ialah satu proses membersihkan usus di mana segala toksin, lemak dan lendir yang melekat di dinding usus dikeluarkan melalui pembuangan air besar. Selepas dinding usus kita bersih, barulah badan kita dapat menyerap nutrien pada tahap optimum. Kerana itulah detox sangat penting sebelum mengambil apa2 vitamin atau supplement supaya tahap penyerapan nutrien pada kadar paling optimum.

Kepentingan Detoksifikasi:-
1. Mencegah penyakit
2. Mengistirahkatkan organ tubuh
3. Membersihkan bagian dalam tubuh
4. Membersihkan jerawat
5. Memperlambat proses penuaan
6. Meningkatkan fleksibiliti tubuh
7. Meningkatkan fertiliti

Detox bukan sekedar untuk menurunkan badan . Jika pola makan kita sembarangan . maka racun/ toxic akan menyebar dimana-mana . Soo Kita pun harus focus jika ingin melakukan Detox . 

Beberapa Organ tubuh yang harus di detox:
Jantung ( system peredaran darah )
Usus Besar ( Sistem pencernaan dan pembuangan )
Hati ( Sistem Pembersihan racun & Kimia )
Ginjal ( Sistem Pembersihan saluran Kemih )
Paru-paru ( Sistem Pernafasan )
Tulang & Otot

Apa yang harus saya fahami tentang Cleanse for Life?

Setiap hari kita terdedah dengan beratusan toksin – dari makanan yang kita makan, pada udara yang kita hirup, pada air yang kita minum, hingga ke benda-benda yang kita sentuh. Tanpa pembersihan yang betul dari kekotoran, tubuh kita berjuang untuk mengekalkan kesihatan. Cleanse for Life membantu tubuh anda membersih dari dalaman dengan khasiat pemakanan yang ia perlukan secara semulajadi, tidak seperti julap atau ubat meningkatkan ekskresi air dari tubuh yang boleh mengurangkan khasiat dari tubuh anda, Cleanse for Life menambah zat pada keseluruhan tubuh anda dengan vitamin, zat galian, antioksidan dan botanik.

Bagaimana saya boleh mendapatkan khasiat dari penggunaan Cleanse for Life?

Pembersihan mendalam dan pembersihan setiap hari dengan Cleanse for Life, boleh meningkatkan prestasi mental dan fisikal anda, ketahanan dari tekanan dan kesihatan penghadaman. Ia juga boleh melindungi tubuh anda dari kerosakan terkumpul akibat dari toksin-toksin prasarana dan tekanan oksidatif dan mendorongkan penurunan berat badan secara selamat dan berkesan melalui pembuangan kotoran secara lembut.


Oleh itu, jika anda ingin memulakan diet dengan SD2 anda digalakkan untuk melakukan detox dahulu agar penurunan menjadi lancar. Sekiranya berat anda menjadi statik selepas turun berat anda juga digalakkan untuk melakukan detox agar berat boleh turun semula. Cleanse For Life boleh membantu dalam proses detox yang anda ingin lakukan.

Harga:
RM129/30 sachet (sekotak)
RM4/sachet

Sehari disarankan anda ambil 8 sachet utk detox @ anda juga boleh buat detox harian 1/2 sachet sehari shj.

PMhttps://www.facebook.com/pages/Isagenik/426831107417387?sk=messages_inbox

Sudikanlah LIKE page ye https://www.facebook.com/pages/Isagenik/426831107417387

SMS HOTLINE 013-3951176



Isnin, 11 November 2013

Puasa Sunat Asyura'


Mari kita ramai-ramai berpuasa...semoga rezeki akan bertambah murah.
HOTLINE 013-3951176

The Ultimate Colostrum

MENGAPA BADAN MANUSIA MEMERLUKAN COLOSTRUM YG KANDUNGANNYA ALL IN ONE N COMPLETE DGN SEGALA VITAMIN, MINERAL DLL..TAK PERLU LAGI PELBAGAI SUPPLEMENT..SEMUANYA DALAM SATU GELAS SUSU ALPHA LIPID LIFELINE

The Ultimate Colostrum

Alpha Lipid Lifeline adalah colostrum yang terhasil sebagai susu awal lembu. Ia dihasilkan sebelum susu lembu biasa dan mempunyai pelbagai elemen yang penting untuk kesihatan kita . Colostrum lembu sangat sesuai untuk diminum oleh manusia dan mempunyai banyak kebaikan.

Antaranya:
✔Mempunyai antibodi (Immunoglobin) yang menentang segala jenis bakteria dan virus.
✔Meningkatkan daya tubuh badan untuk melawan penyakit.
100% efektif dan mudah diserap tubuh.
✔Mengandungi vitamin semulajadi, mineral dan kalsium yang mencukupi untuk keperluan harian
✔Mampu mempercepatkan proses penyembuhan dan awet muda.
✔Sangat sesuai untuk ibu mengandung dan menyusukan anak.
✔Membantu menurunkan berat badan dan mengawal kandungan gula dalam darah.
✔Membantu merawat penyakit seperti diabetes, tekanan darah tinggi, gout, gastrik, hepatitis, blood deficiency dan pelbagai penyakit lain.

saya sarankan anda mesti mencuba sebab apa?
Produk ini memang benar-benar membantu untuk mendapatkan kesihatan yang lebih baik. InsyaaAllah. Yang penting kita mesti berusaha untuk memastikan badan kita sentiasa mendapat segala nutrient yang diperlukan. Dengan izin Allah, kesihatan kita pasti bertambah baik. WANG RINGGIT TIDAK DAPAT DIBANDING DENGAN KESIHATAN MAKA HARGAILAH KESIHATAN ANDA.

Cuba dulu, baru anda tahu keberkesanannya. InsyaaAllah...jika tak nak susu tepung boleh cuba bentuk capsul. Sekiranya anda berminat untuk membeli atau menjadi wakil pengedar boleh hubungi saya HOTLINE 013-3951176




Ahad, 10 November 2013

Promosi Alpha Lipid SD2 Pakej sebulan

Promosi Alpha Lipid SD2 kali ini amat istimewa kerana ia satu-satunya di pasaran, Orang lain tak buat tau. So jika anda berminat nak order cepat-cepat SMS hotline 013-3951176.

BELIAN PAKEJ SEBULAN
Anda layak untuk memperolehi:
Free ketostik
Free shaker
Free buku panduan diet
Free eye gel
Free lip mask
Free Shiseido blackmask

HARGA RM680 SHJ (Harga sebenar RM745)








Khamis, 31 Oktober 2013

Hasil masih 4 Angka

Alhamdulillah...dalam kepayahan mengurus masa di tempat kerja baru, Allah masih beri peluang untuk saya meneruskan bisnes yang tak seberapa ini. Alhamdulillah juga masih boleh mendapat hasil 4 angka setiap bulan dengan hanya menjual susu.

Ramai pengedar yang dah tarik diri dalam bisnes ni tapi saya tetap akan meneruskannya selagi Allah beri rezeki. Suami ruza pun dah suam-suam kuku beri semangat. Tapi tak pe ruza masih kental. Dengan duit jual susu inilah ruza dapat tunaikan pelbagai impian ruza.

Orang kata sedikit sedikit lama-lama jadi bukit. Tak kisahlah kalau bukit tu bukan dalam bentuk duit. Tapi mungkin dalam bentuk kesihatan & pahala kerana menolong org sihat & kurus. (In Syaa Allah).

Jika ada yang masih berminat nak jadi ahli @ nak join sebagai pengedar ruza amat alu-alukan. Silalah jangan segan-segan hubungi talian hotline ruza 013-3951176 untuk penerangan lanjut.

Hingga bertemu lagi...SEMOGA ANDA SENTIASA SIHAT, KAYA, GEMBIRA DAN DIBERKATI ALLAH SELALU.

Sabtu, 19 Oktober 2013

Harga Istimewa Alpha Lipid SD2

Promosi datang lagi...dapatkan harga istimewa Alpha Lipid SD2 untuk bulan November dan Disember. Banyak FREEGIFT nak bagi ni. Jangan lepaskan peluang sebab freegift sangat terhad (Tupperware dah out of stock). So sapa cepat dia dapat. Ruza menanti order anda. Jom kurus secara sihat dan pantas. Jangan tunggu sampai esok nanti melepas.


Selasa, 15 Oktober 2013

Alpha Lipid - Susu kolostrum Terbaik Di Dunia!!

ALPHA LIPID - SUSU KOLOSTRUM TERBAIK DI DUNIA !!

Hasilnya, ianya menjadikan makanan kesihatan yang paling seimbang, sempurna dan berkhasiat sesuai untuk semua peringkat umur. Ianya adalah susu awal lembu atau lebih dikenali sebagai produk kolostrum ber'gred' tinggi.

Kolostrum adalah susu awal mamalia yang dihasilkan pada peringkat awal ibu-ibu melahirkan anak (manusia / haiwan) iaitu dalam jangk...
amasa 72 jam pertama selepas melahirkan. Ianya kaya dengan antibodi semulajadi dan merupakan sumber makanan yang paling berkhasiat kerana mengandungi semua jenis vitamin dan garam mineral yang diperlukan tubuh. Ia adalah Pemakanan Semulajadi yang selamat dan sesuai untuk semua peringkat umur iaitu dari peringkat bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa hinggalah kepada yang lanjut usia.
ALPHA LIPID LIFELINE adalah produk KOLOSTRUM YANG TERBAIK DI DUNIA dan telah mendapat pengiktirafan Export Winner yang dianugerahkan oleh Kerajaan New Zealand sebanyak 3 kali.

Pemulihan Alpha Lipid Tidak semua kolostrum sama....
*Alpha Lipid Lifeline merupakan Kolostrum Berkualiti Tinggi, sebab itu ramai yang mengambilnya mendapat manfaat kesihatan yang amat memberangsangkan.

* Alpha Lipid Lifeline ialah produk kesihatan yang unggul, semulajadi, selamat, tidak toksik, tidak allergik dan amat kaya dengan bahan pemulih penyakit.

* Ia juga mengandungi Probiotik Bakteria Normal di saluran usus iaitu Lactobacilli & Acidophilus serta menghalang cirit birit dan masalah usus lain sambil membekalkan vitamin & minerals dengan seimbang.
* Lifeline menawarkan pemulihan sistem badan anda melalui penjanaan tenaga yang optimum , membantu proses penghadaman , memperbaiki tisu dan sel badan, mengekalkan kalsium tambahan untuk tulang dan gigi sambil membekalkan antibodi tambahan dari punca alam semulajadi melalui kolostrum gred 10 iaitu terbaik di dunia.

Kolostrum Alphalipid: Membekalkan Imuniti Semulajadi kepada tubuh anda.Kuman dan lain-lain mikrob berbahaya cuba memasuki sistem perut dan usus kita melalui rongga mulut dan hidung. Sistem usus kita mempunyai antibodi semulajadi, tetapi kebiasaanya ianya tidak mencukupi bagi mempertahankan serangan dari jutaan mikrob berbahaya setiap hari. Antibodi-antibodi dari kolostrum yang anda minum akan kekal didalam usus sambil meneutralkan serangan kuman dan mikrob berbahaya sebelum ianya membuatkan anda sakit.Serangan Patogen pada usus..
1. Kuman berbahaya memasuki badan anda dan cuba membina koloni di sekitar dinding usus. Lebih dari 80% dari jangkitan penyakit biasa adalah bermula dari dinding usus, maka melindungi dinding usus adalah pertahanan awal terpenting dalam menjaga kesihatan kita.
2. Sebaik sahaja kuman berbahaya melekatkan dirinya pada dinding usus, ianya mula menggandakan dirinya membina koloni tanpa batas dan seterusnya mula menghasilkan gejala penyakit kepada seseorang.
3. Antibodi tambahan dari kolostrum Alphalipid kekal tinggal didalam usus, meningkatkan paras antibodi semulajadi anda bagi membantu memperkasakan sistem imun anda.
4. Antibodi dari kolostrum Alphalipid (yang berbentuk 'Y') akan mengepung kuman penceroboh supaya ianya gagal melekatkan diri pada dinding usus. Kuman penceroboh hanya mampu melepasi sistem usus anda tanpa memberi sebarang kesan mudarat dan jangkitan.

" MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT "
untuk order @ info hubungi ruza 013-3951176/man 016-3618144

Selamat Hari Raya Aidiladha

Alhamdulillah.....

Bertemu kita lagi dengan Hari Raya Aidiladha. Berapa banyak lembu korban di tempat anda?. Di kampung ruza 9 ekor lembu bakal menjadi tunggangan di akhirat untuk yang berkorban. Di taman ruza pula 6 ekor lembu korban & seekor lembu akikah. Alhamdulillah...murahlah rezeki mereka yang berkongsi rezeki yang mereka perolehi dengan orang lain. In Syaa Allah jika ada rezeki kita pula dapat berkongsi dengan orang lain..Ameeen.

Macam mana raya kali ini. Seronok? In Syaa Allah......walau di mana pun kita kegemberiaan itu kita boleh perolehi jika kita sendiri seorang yang gembira. Walaupun kita tidak dapat pulang ke kampung kerana terpaksa bekerja atau terdapat kekangan yang lain...kita titipkanlah doa untuk ibu bapa, adik beradik, saudara mara agar mereka semua sihat & gembira.

Ruza perlu berterima kasih kepada Allah kerana kampung ruza & suami tidak jauh dari rumah ruza. So ruza tidak mempunyai masalah untuk pulang ke kampung. Apapun di kesempatan ini ruza ingin ucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA!

Jika nak order ALPHA LIPID SD2 atau ALPHA LIPID LIFELINE boleh sms/whatsapp/viber ruza 013-3951176

Ruza doakan anda semua GEMBIRA dan LEBIH KAYA.


Khamis, 19 September 2013

Alpha Lipid - Susu Kolostrum Terbaik Di Dunia

 
 
ALPHA LIPID - SUSU KOLOSTRUM TERBAIK DI DUNIA !!

Hasilnya, ianya menjadikan makanan kesihatan yang paling seimbang, sempurna dan berkhasiat sesuai untuk semua peringkat umur. Ianya adalah susu awal lembu atau lebih dikenali sebagai produk kolostrum ber'gred' tinggi.

Kolostrum adalah susu awal mamalia yang dihasilkan pada peringkat awal ibu-ibu melahirkan anak (manusia / haiwan) iaitu dalam jangk...
amasa 72 jam pertama selepas melahirkan. Ianya kaya dengan antibodi semulajadi dan merupakan sumber makanan yang paling berkhasiat kerana mengandungi semua jenis vitamin dan garam mineral yang diperlukan tubuh. Ia adalah Pemakanan Semulajadi yang selamat dan sesuai untuk semua peringkat umur iaitu dari peringkat bayi, kanak-kanak, remaja, dewasa hinggalah kepada yang lanjut usia.
ALPHA LIPID LIFELINE adalah produk KOLOSTRUM YANG TERBAIK DI DUNIA dan telah mendapat pengiktirafan Export Winner yang dianugerahkan oleh Kerajaan New Zealand sebanyak 3 kali.

Pemulihan Alpha Lipid Tidak semua kolostrum sama....
*Alpha Lipid Lifeline merupakan Kolostrum Berkualiti Tinggi, sebab itu ramai yang mengambilnya mendapat manfaat kesihatan yang amat memberangsangkan.

* Alpha Lipid Lifeline ialah produk kesihatan yang unggul, semulajadi, selamat, tidak toksik, tidak allergik dan amat kaya dengan bahan pemulih penyakit.

* Ia juga mengandungi Probiotik Bakteria Normal di saluran usus iaitu Lactobacilli & Acidophilus serta menghalang cirit birit dan masalah usus lain sambil membekalkan vitamin & minerals dengan seimbang.
* Lifeline menawarkan pemulihan sistem badan anda melalui penjanaan tenaga yang optimum , membantu proses penghadaman , memperbaiki tisu dan sel badan, mengekalkan kalsium tambahan untuk tulang dan gigi sambil membekalkan antibodi tambahan dari punca alam semulajadi melalui kolostrum gred 10 iaitu terbaik di dunia.

Kolostrum Alphalipid: Membekalkan Imuniti Semulajadi kepada tubuh anda.Kuman dan lain-lain mikrob berbahaya cuba memasuki sistem perut dan usus kita melalui rongga mulut dan hidung. Sistem usus kita mempunyai antibodi semulajadi, tetapi kebiasaanya ianya tidak mencukupi bagi mempertahankan serangan dari jutaan mikrob berbahaya setiap hari. Antibodi-antibodi dari kolostrum yang anda minum akan kekal didalam usus sambil meneutralkan serangan kuman dan mikrob berbahaya sebelum ianya membuatkan anda sakit.Serangan Patogen pada usus..
1. Kuman berbahaya memasuki badan anda dan cuba membina koloni di sekitar dinding usus. Lebih dari 80% dari jangkitan penyakit biasa adalah bermula dari dinding usus, maka melindungi dinding usus adalah pertahanan awal terpenting dalam menjaga kesihatan kita.
2. Sebaik sahaja kuman berbahaya melekatkan dirinya pada dinding usus, ianya mula menggandakan dirinya membina koloni tanpa batas dan seterusnya mula menghasilkan gejala penyakit kepada seseorang.
3. Antibodi tambahan dari kolostrum Alphalipid kekal tinggal didalam usus, meningkatkan paras antibodi semulajadi anda bagi membantu memperkasakan sistem imun anda.
4. Antibodi dari kolostrum Alphalipid (yang berbentuk 'Y') akan mengepung kuman penceroboh supaya ianya gagal melekatkan diri pada dinding usus. Kuman penceroboh hanya mampu melepasi sistem usus anda tanpa memberi sebarang kesan mudarat dan jangkitan.

" MENCEGAH LEBIH BAIK DARI MERAWAT "
untuk order @ info hubungi hotline 013-3951176

Selasa, 17 September 2013

Alpha Lipid SD2 & Secret Weapon

Ramai yang berpuashati dengan gabungan Alpha Lipid SD2 & Secret Weapon. Ini kerana, yang susah turun pun jadi senang turun walaupun makan karbo. Ambillah peluang ini untuk dapatkan harga promosi.

PAKEJ SECRET WEAPON

* Alpha Lipid SD2
* Secret Weapon (Stok seminggu)
* Shaker
* Booklet Diet
* Poslaju

HARGA: RM180 sm/RM185 ss SAHAJA

Selasa, 3 September 2013

Bar Code Baru Alpha Lipid Lifeline

PERHATIAN! PERHATIAN!

Pastikan anda dapat produk Alpha Lipid Lifeline yang original. Sila semak dibawah tin anda ada bar code seperti berikut. Sekiranya tiada...minta penjelasan daripada penjual. Jangan anda tertipu dengan produk tiruan. Untuk lebih selamat....dapatkan daripada pengedar berdaftar.

Boleh dapatkan dari saya ruza 013-3951176/man 016-3618144

Rabu, 21 Ogos 2013

Alpha Lipid SD2 Dan Secret Weapon


Assalammualaikum & salam sejahtera,

Hari ni ada berita panas....Alpha Lipid SD2 memperkenalkan pakej baru yg cepat turun berat walaupun anda makan nasi (karbohidrat). Hanya penjual Alpha Lipid SD2 group ruza je yg ade jual SECRET WAPON  ni. Pengedar lain tak jual tau. Jika anda berminat nak tahu sila sms ke ruza 013-3951176 untuk dapatkan Alpha Lipid SD2 anda bersama SECRET WEAPON. Jangan tunggu lama2 stok amatlah terhad.


 
 

Tips Kejayaan Alpha lipid SD2

Assalammualaikum & salam Sejahtera.

Macam mana hari anda selepas selamat menjalani ibadah puasa selama sebulan & kini sudah ramai yang mula bekerja? ruza cuti yang perlu sahaja kerana suami ruza sibuk training student untuk game. So masa untuk berjalan raya tidak ada. Walaubagaimanapun rasa gembira hari raya perlu terus dirasai walau di mana kita berada...betul tak?

Dah start diet balik dengan Alpha Lipid SD2...masih meneruskan diet dengan Alpha Lipid SD2? Ruza harap anda akan sentiasa Berjaya.

Ok kali ni ruza just nak sharing cerita macam mana ruza boleh bertahan 4 tahun dalam bisnes ni. Walaupun bisnes ni ade turun naik. Walaupun kadang kala untung cukup makan je. Kunci dia iaitu sentiasa TAWAKAL kepada Allah. Sebab semua rezeki, perkara yang terjadi dalam hidup kita, pelanggan yang datang membeli dengan kita datang dari DIA. So janganlah kita putus asa. Teruskan selagi Allah masih beri kita ruang & peluang untuk melakukannya.

Kalau difikirkan macam mana seorang peniaga tepi jalan boleh konsisten menjual walaupun kita tahu berapa banyak la untung yang mereka dapat. Tetapi kerana mereka percaya kepada rezeki yang Allah janjikan kepada hambaNya yang berusaha.

Semoga perkongsian ini dapat membantu & memberi manfaat kepada anda yang sudi membaca. Ruza doakan anda akan lebih kaya & bahagia.


Selasa, 6 Ogos 2013

Jadilah ahli

Akhir2 ni ramai yang call minta harga borong Alpha Lipid SD2 & Alpha Lipid Lifeline. Maaf kami tidak jual secara borong. Jika ingin murah & dapat komisyen silalah jadi ahli & kami akan ajar macam mana buat untung dalam bisnes ni. kalau kami jual secara pukal mmg nampak macam untung tp akhirnya kami juga yg rugi. 

Harap dapat faham kenapa kami tidak dapat jual murah bawah harga ahli kerana kami ambik stok pun dgn harga ahli.

Jika anda berminat untuk tahu sistem perniagaan kami boleh sms 013-3951176.


Ahad, 4 Ogos 2013

Ucapan Selamat Hari Raya

Alhamdulillah....tinggal berapa hari sahaja lagi umat Islam seluruh dunia akan menyambut Hari Raya. Macam mana dengan persiapan raya anda. Biar kita bergembira tapi masih berjimat cermat. Jangan lupa juga kepada yang memerlukan dengan membayar zakat anda.

Di kesempatan ini ruza ingin memohon ampun & maaf kepada semua customer ruza. Sekiranya ada yang tidak berpuashati dengan layanan ruza harap dapat maafkan. Semoga Hari Raya kali ini memebawa bahagia kepada anda semua walau di mana anda berhari raya.

Bagi yang sedang berdiet dengan Alpha Lipid SD2 jangan lupa bawa sekali ke kampung agar berat tak naik semula. Yang amalkan Alpha Lipid Lifeline juga pun sama. Jangan lupa bawa pulang walau di mana kampung anda. Kalau nak beri hadiah kepada ibu @ bapa bolehlah inform sbb ruza kampung di sini sahaja. Masih boleh COD raya2 ni.

Untuk pengedar2 pula jangan lupa bawa stok pulang ke kampung. Mana tahu rezeki terpijak ramai pula saudara mara yang memerlukan stok.

Untuk akhirnya......SELAMAT HARI RAYA, MAAF ZAHIR & BATIN dari ruza & keluarga.

ruza 013-3951176


Isnin, 15 Julai 2013

Jus Tembikai Alpha Lipid SD2

Pengamal ALSDII boleh cuba jus ini waktu berbuka puasa petang nanti..

Resepi Jus Tembikai Alpha Lipid 
Bahannya(utk 1 jug ); 
1/2 biji buah tembikai segar -dipotong kecil-kecil 
4 sudu besar gula pasir
2 skup susu alpha lipid
1 gelas air masak mati @ air sejuk(dari peti ais)

Caranya;
Masukkan semua bahan dalam blender dan blender semuanya sampai sebati.
Dah siap blender,masukkan dalam jug dan tambahkan air sejuk dari peti ais ataupun ais kiub.
Siap utk dihidangkan.

Nota:
1.Boleh diminum tanpa ais atau dengan ais, memang sedap dan banyak khasiatnya.
2.Bayangkan seharian berpuasa, bila berbuka didahulu jus tembikai alpha lipid,memang ianya bantu cuci usus kita dan beri tenaga dan kesegaran.
3.Boleh juga diminum waktu pagi pada bulan tak puasa dan bila-bila masa sahaja.
4.Selain tembikai,alpha lipid juga boleh dibuat jus orange,mangga,nanas dan apa-apa jer, asalkan ianya dibancuh dengan air masak mati atau sejuk.Ianya memang sedap dan khasiatnya tetap terpelihara.

CUBA LAH YE..., MEMANG SEDAP DAN PENUH DENGAN KHASIAT...



Alpha Lipid SD2 di Bulan Puasa

Assalmmualaikum & salam Ramadhan

Alhamdulillah dah masuk 7 Ramadhan hari ini. Tahniah kepada yang berjaya puasa sambil berdiet dengan Alpha Lipid SD2 & sihat dengan Alpha Lipid Lifeline. Ramai yang tertanya-tanya macam mana agaknya nak amalkan Alpha Lipid SD2 di bulan puasa ni. Adakah sukatannya sama dengan hari-hari tidak berpuasa?. Jawapannya boleh & ada cara lain.

Anda boleh ambil 3 skup Alpha Lipid SD2 semasa anda bersahur, 3 skup semasa anda berbuka & 2 skup sebelum anda tidur. Kemudian anda amalkan pemakanan seperti yang disarankan. Jangan lupa cuba juga untuk ambil air masak 3 liter setiap hari dari waktu anda berbuka hingga anda bersahur. Ini untuk memastikan badan anda memperolehi air yang cukup kerana anda berpuasa & untuk Alpha Lipid SD2 bekerja.

Ruza juga amalkan Alpha Lipid SD2 8 skup setiap hari & 2 biji kapsul Alpha Lipid Lifeline sejak 1 Ramadhan. Puasa kali ini ruza rasa lebih bertenaga & kurang lapar berbanding tahun-tahun sebelum ini. Kalau tidak jam 5 petang ruza dah tak larat nak buat apa-apa. Tahun ni walaupun ruza bekerja & tiba di rumah jam 6 petang selepas mengambil kesemua anak-anak ruza dari sekolah & rumah mak mertua...ruza masih punya tenaga untuk memasak 2/3 hidangan lagi sebelum berbuka. Ruza juga boleh sembahyang terawih & mengaji untuk lebih pahala ( In Syaa Allah).

Masih belum terlambat untuk anda mencuba kerana masih ada baki 23 hari lagi (In Syaa Alllah) sebelum Hari Raya tiba. Jika anda berminat untuk mencuba bolehlah lihat Pakej Julai yang ruza tawarkan di label sebelah kanan blog ruza ni, Anda juga boleh hubungi ruza di 013-3951176 @ suami ruza, Man 016-3618144 untuk order. Selamat berpuasa & semoga anda lebih kurus, sihat & kaya Ramadhan kali ini.


Ahad, 14 Julai 2013

Testimoni Alpha Lipid Lifeline

Pn Riney mengidap sakit Gastrik kronik selama 12tahun, Alhamdullilah selepas mengamalkan Alpha Lipid Lifeline..dah boleh berpuasa dlm bulan Ramadhan ni..Lifeline seperti memberi kehidupan baru ..


ruza 013-3951176/man 016-3618144




Jumaat, 12 Julai 2013

Apa itu Kolestrol


Kolesterol ialah satu bahan yang lekit, seakan-akan lemak yang terdapat di dalam darah anda dan disetiap sel dalam badan anda. la penting untuk kesihatan anda kerana ianya diperlukan oleh badan anda untuk membuat tisu dan hormon yang tertentu. Bagaimanapun, sekiranya paras kolesterol dalam darah anda terlalu tinggi kemungkinan anda menghadapi risiko dan penyakit jantung.
 
Adakah kolesterol mempunyai bermacam-macam jenis?
Ya, ada beberapa Jenis kolesterol tetapi yang p'aling biasa dikenali ialah:

1. Low-density lipoprotein atau kolesterol LDL (Lipoprotein berketumpatan rendah atau kolesterol LKR)
Kolesterol LDL yang berlebihan akan ! menambahkan kolesterol dalam arteri anda dan kemungkinan menyebabkan penyakit jantung. Lebih tinggi paras LDL, lebih tinggi risiko anda untuk mendapat penyakit jantung. Itulah sebabnya kolesterol LDL sering kali dipanggil "kolesterol Jahat".

2. High-density lipoprotein atau kolesterol HDL (Lipoprotein berketumpatan tinggi atau kolesterol LKT)
Kolesterol HDL juga dipanggil sebagai "kolesterol baik" kerana ia dipercayai menghapuskan kolesterol yang berlebihan daripada darah. Paras HDL yang tinggi seolah-olah melindungi daripada penyakit Jantung dan mengurangkan risiko penyakitJantung.

3. Trigliserida
Trigliserida ialah satu lagi jenis lemak di dalam aliran darah. Seseorang yang mempunyai paras trigliserida dalam darah yang tinggi berkemungkinan juga mempunyai aras LDL yang tinggi atau paras HDL yang sangat rendah.


semoga anda lebih kaya & sihat
ruza 013-3951176/man 016-3618144

Rabu, 10 Julai 2013

Penyakit jantung pembunuh senyap

Salam Ramadhan Al-Mubarak,

Kali ini ruza nak berkongsi rasa...ruza baru kehilangan adik ipar ruza yang berumur awal 30-an beberapa hari lepas. Meninggal mengejut tanpa ada sebarang sakit apa2. Kami sekeluarga masih sukar untun menerima bahawa dia telah tiada lebih2 lagi adik ruza yang baru 3 bulan bergelar isteri. Doktor sahkan kematian mengejut kerana jantung gagal berfungsi.

Jadi di sini ruza nak ingatkan jagalah kesihatan anda....penyakit jantung sekarang jadi pembunuh senyap. Ramai sekarang meninggal dalam usia yang muda. Selagi hayat masih ada kita berjaga2lah. Memang mati itu pasti tp sekurang2nya kita berusaha untuk menjaga kesihatan agar insan yang kita sayang dapat bersedia dengan kehilangan kita bukan dengan cara yang mengejut.

Adik ruza masih lagi terperanjat & masih tidak percaya suami kesayangan telah dijemput bertemu Maha Pencipta begitu awal. Tapi jika kita ingin menangis air mata darah sekalipun yang pergi telah pergi tidak mungkin boleh kembali lagi.

Ruza bukan nak promot Alpha Lipid Lifeline tp sekurang2nya kita telah ambil langkah pencegahan dari awal.  Tidak perlu tunggu kita disahkan sakit baru nak cari penawar. Di pasarah juga banyak supplement2 bagus & berkualiti yang anda boleh cuba. Fikirlah demi orang yang anda sayang.

Semoga anda lebih kaya & sihat

ruza 013-3951176/man 016-3618144

Jumaat, 5 Julai 2013

Langkah pertama

Assalammualaikum & selamat pagi...

Mulakan hari anda dengan Alhamdulillah kerana masih diberi peluang pada hari ini untuk terus bernafas & menunaikan amanah yang menjadi tanggungjawab kita. Mulakan juga segala perbuatan kita pada hari ini dengan Bismillah supaya semua perlakuan kita menjadi ibadah. Mulakan juga dengan Alpha Lipid Lifeline semoga ada ihsan dari Allah untuk memberi kita kesihatan yang baik supaya kita dapat terus melakukan segala amanah & tanggungjawab kita dengan baik (Amin).

Hari ini ruza just nak kongsi langkah pertama yang ruza ambil dengan Alpha Lipid. Ruza bukan lahir dari keluarga yang senang. Kahwin juga dengan orang biasa2 tp insan paling cool yang ruza kenal. Ruza kehilangan ibu pada usia 19 tahun & kehilangan ayah pada usia 21 tahun. Kemudian berkahwin pada usia 22  tahun. Pada usia 23 tahun ruza menapat anak pertama. Anak lelaki paling comel di dunia tapi....ruza diuji dengan anak ruza memiliki otak yang kecil tidak sepadan dengan usia dia. Ruza lupa nama sains penyakit tu. Tulang belakang dia juga bengkok berbentuk C. Masa tu ruza tak tahu nak rasa macam mana.....ruza punya harapan yang besar untuk anak pertama ruza. Ruza mahu anak lelaki yang boleh menjadi imam kepada adik2nya. Tapi Allah beri anak yang ISTIMEWA yang tidak memiliki ciri yang ruza mahu dia jadi. Sapa yang ruza nak salahkan masa tu. Apakah salah ruza hingga ruza dapat anak mcm tu. Puas ruza fikir dan fikir dan fikir sampai dah tak boleh fikir.

Banyak juga pergolakan yang berlaku dalam hidup ruza lepas tu...kepenatan....pengkhianatan....kesakitan.... Ruza tiada ibu bapa untuk berkongsi rasa. Kawan2 juga ramai yang ruza dah putus hubungan. Banyak airmata yang tumpah, hati yang hancur luluh. Tapi ruza dapat satu peluang untuk sambung belajar lepas ruza melahirkan anak sulung ruza tu. Alhamdulilah juga ruza dapat belajar tentang psikologi. Di situ ruza jumpa kekuatan....ruza jumpa prinsip2 yang membuka mata hati ruza tentang sesuatu yang baru, Ruza jumpa kawan2 yang memberi ruza kebahagiaan & kegembiraan.

Habis belajar tak dapat pula pekerjaan yang sesuai, anak makin bertambah dari sorang ke 4 orang. Akhirnya rezeki anak ke4, habis je ruza berpantang ruza dapat kerja. Di tempat kerja itulah ruza jumpa sahabat yang memperkenalkan ruza dengan Alpha Lipid Lifeline. Sahabat yang membantu memberi ruza stok dahulu untuk dijual. Sejak itu ruza tak pernah berpaling. Itulah langkah pertama yang ruza ambil untuk terus aktif dalam bisnes walaupun kecil-kecilan. Langkah itulah yang membuka ruang kepada satu dunia baru yang ruza suka. Dunia yang banyak memberi ruza kekuatan utnuk terus menghadapi hidup yang banyak ranjau & ujian ini.Ruza jumpa juga dengan pelbagai jenis dan ragam manusia.

Dengan Alpha Lipid Lifeline itu ruza dapat beri kesihatan yang baik kepada anak istimewa ruza. Sebelum amalkan Alpha Lipid Lifeline anak ruza suka demam. Bila demam dia akan muntah2 sampai baik demam. Ruza tak boleh buat kerja lain & selalu risau Allah akan ambil dia dari ruza. Tak sanggup lagi ruza nak berpisah setelah bertahun dia hadir dalam hidup ruza. Alhamdulillah Allah beri peluang dia sihat dengan bantuan Alpha Lipid Lifeline

Setelah 5 tahun berlalu ruza & sahabat ruza tu masih aktif dalam bisnes Alpha Lipid ni. Ruza tak pernah menyesal mengambil kangkah pertama tu. Ruza tak pernah takut untuk terus ada dalam bisnes ni. Ruza yakin dengan janji Allah. Rezeki akan diberi kepada orang yang berusaha. Rezeki tu mungkin bukan dalam bentuk wang tapi dalam bentuk kesihatan yang baik, anak2 yang baik, hidup yang tenang................

Rezeki dalam Alpha Lipid ni ruza dapat gunakan untuk membesarkan anak2, membeli keperluan untuk anak istimewa ruza, membeli keperluan ruza tanpa perlu meminta dengan suami, suami dapat beli insuran kesihatan, buat simpanan, buat bisnes kecil-kecilan yang lain. Alhamdulillah...besar nikmat Allah bagi untuk hambaNya yang bersabar. Bisnes Alpha Lipi ini juga mengajar ruza agar sentiasa menjaga kesihatan. Banyak ilmu kesihatan yang ruza dapat belajar. Kadang2 tu rasa macam Doktor pun ada.

Jika anda ingin memulakan langkah pertama untuk sesuatu yang baik...mulakanlah. memang ada risiko yang menanti. Tapi jika kita tak mula kita tak tahupun sama ada jika boleh berjaya atau gagal. Semoga anda berjaya & lebih kaya lagi.



ruza 013-3951176


Rabu, 3 Julai 2013

Kalori Dalam Makanan Harian

Assalammulaikum & selamat sejahtera,

Suka saya untuk sentiasa mengingatkan bahawa Alpha Lipid SD2 merupakan Meal Supplement yang membantu anda dalam proses diet anda. Kejayaan diet anda masih lg bergantung kepada diri anda sendiri.

Jom kita periksa apa yang ada dalam makanan kita...tapi sebelum tu, kena tahu dulu pengiraan kalori bagi bahan-bahan seperti ini:

  • 1 gram Karbohidrat = 3.7 kalori
  • 1 gram Protein = 4 kalori
  • 1 gram Lemak = 9 kalori

Ok, sekarang kita tengok pulak makanan yang selalu kita makan:
1. Nasi putih (satu setengah cawan) = 260 kalori
2. Nasi lemak bersambal (sepinggan) = 400 kalori
3. Nasi goreng bertelur (sepinggan) = 635 kalori
4. Nasi briyani berayam (sepinggan) = 880 kalori
5. Nasi minyak kosong (sepinggan) = 445 kalori
6. Nasi ayam kosong (sepinggan) = 300 kalori
7. Mee goreng kosong (sepinggan) = 660 kalori
8. Mee sup (semangkuk) = 380 kalori
9. Bihun goreng (sepinggan) = 550 kalori
10. Roti putih (2 keping) = 156 kalori
11. Roti canai kosong tanpa kuah (sekeping) = 200 kalori
12. Capati tanpa kuah (sekeping) = 180 kalori
13. Pau ayam (sebiji) = 203 kalori
14. Emping jagung kosong (secawan) =160 kalori

Semoga anda beroleh manfaat...
ruza 013-3951176/man 016-3618144

Testimoni: Anak Alpha Lipid Lifeline

saya nak berkongsi khabar baik yang terbaik. Ini merupakan testimonial terbaru tentang Alphalipid LIFELINE yang memang kaya dengan khasiatnya. Lihat saja gambar di bawah, si ibu merupakan wanita berbangsa India dan bersama pasangannya yang telah mencuba pelbagai produk untuk mengandung setelah sekian lama

Penantian telah terhenti apabila baby Alphalipid yang berkulit cerah, putih, gebu, sihat sempurna telah dilahirkan pada 28 Mei 2012. malah mata sudah boleh celik ketika hari pertama.


Testimoni Alpha Lipid SD2 2013

Alhamdulillah, masih ada yang mampu berdiet dengan Alpha Lipid SD2. Ramai yang masih ragu2 adakah Alpha Lipid SD2 benar2 boleh membantu kita berdiet. Kalau kita mahu pasti jadi. Pilihan ditangan kita.

Ini kawan sekolah my hubby, En Zaky 'aka'Johnny Tapia - Telah turun 10 kg dlm masa 1 bulan!!! Dengan Alpha lipid Slim Diet 2..dari seorang 'Raja Makan' skrg dah tak lalu makan nasi...usus sudah mengecil..terus nmpk 10 tahun lebih muda, perut dah kempis, tahap kesihatan bertambah baik...hanya dlm masa 1 bulan shj...pm me!




Nak order untuk Bulan Ramadhan boleh je...ruza 013-3951176/man 016-3618144

Sabtu, 29 Jun 2013

Iklan Alpha Lipid SD2 di TV3



Inilah iklan terbaru Alpha Lipid SD2 di TV3, Ni je yang saya sempat snap. Nak rakam pun tak sempat. In Sya Allah lepas ni mungkin sempat. Jika anda berminat untuk try boleh tengok kat label untuk pakej bulan Julai. Free Sachet akan diberikan untuk setiap order anda. Sekali lagi diingatkan bahawa Alpha Lipid SD2 ni adalah Meal Supplement bukan Meal Replacement. So, ia hanya membantu anda untuk belajar berdiet sebelum anda belajar untuk diet sendiri. Walau macam manapun anda lah yang menentukan kejayaan anda.

Untuk pertanyaan & order boleh hubungi Ruza 013-3951176/Man 016-3618144


Pakej Alpha Lipid SD2 Julai

Pakej Sebulan (4 tin)


RM720/RM740

Free 6 Sachet Alpha Lipid SD2
Free 1 kotak ketostik
Free Buku Panduan Diet
Free Shaker

Pakej Alpha Lipid SD2 Julai

Pakej 2 Tin


RM360/RM380

Free 4 Sachet Alpha Lipid SD2
Free 1 kotak ketostik
Free Shaker
Free Buku Panduan Diet

Pakej Alpha Lipid SD2 Julai

Pakej Setin


RM180/RM190

Free 2 Sachet Alpha Lipid Sd2
Free shaker
Free Buku Panduan Diet

Ahad, 23 Jun 2013

Diet ALpha Lipid SD2

Ramai orang mengatakan diet dgn ALSDII adalah sama seperti diet Atkins kerana rendah karbo dan tinggi protein dan lantas membuatkan mereka hendak berdiet secara sendiri. Tidak dinafikan ramai yang berjaya menurunkan berat tetapi ada kemungkinan untuk naik secara mendadak kembali kerana :

Berdiet sendiri tanpa mengambil apa-apa supplement memang boleh kurus. Tapi tahukah anda? Diet ini akan mengakibatkan BADAN MENJADI LEMAH sebab makanan & vitamin yang diperlukan tidak mencukupi. Kita mungkin tidak mengetahui sama ada lemak @ air yang hilang. Kemungkinan jisim otot-otot juga boleh rosak. Apabila memulakan semula pengambilan nasi @ karbo, berat badan akan naik berganda.

Dengan ALSDII, walaupun tanpa pengambilan karbo (cth : Nasi), jisim otot akan dibina sambil mencantikkan kulit. Jadi kalau otot dah terbina, peratus untuk gemuk semula adalah rendah kerana lemak telah dibuang secara kekal. Yang penting apabila mendapat berat yang diinginkan pastikan anda menukar pola pemakanan yang lebih seimbang.


KELEBIHAN ALSDII (Protien Sparing Diet )

• Boleh makan banyak dan tidak perlu berlapar
• Bukan ganti makanan atau meal replacement
• Turun berat dengan cepat
• Kadar penurunan berat yang seimbang dan sekata
• Selamat kerana bukan ubat diet bahkan makanan kesihatan yg kaya dan selamat serta efektif kerana bersumberkan pemakanan alam semulajadi (protien soya yang berkualiti tinggi) dan juga, serat soya yg diperkayakan dgn asid amino, vitamin A,B,C,D,E dan mineral
• Sihat dengan zat-zat makanan yang seimbang
• Rasa lebih bertenaga
• Lebih peka dan badan lebih ringan
• Tidak memecahkan protein dalam badan
• Mencantikkan warna & tone kulit
• Kulit tegang dan tidak kendur bahkan nampak awet muda
• Nampak lebih muda & bertenaga
• Meningkatkan pembakaran lemak badan secara semulajadi
• Membakar lemak yang tersimpan lama sebagai sumber tenaga
• Tidak ada kesan naik mendadak apabila berhenti bahkan menjaga berat badan idaman sepanjang hayat serta membaikpulih kesihatan secara keseluruhan
• Tidak membuat anda cirit birit atau sakit perut

Pilihan di tangan anda....


Jika nada berminat anda boleh lihat pakje2 yang kami tawarkan ruza 013-3951176

Sabtu, 22 Jun 2013

Testimoni Alpha Lipid Lifeline

Alhamdulillah kerana ramai yang beroleh manfaat dengan Alpha Lipid Lifeline. Saya hanya ingin membantu kepada yang memerlukan. Hubungi 013-3951176 jika ingin apatkan Alpha Lipid Lifeline.

jawahir says:
Sya pengguna alpha lipid lifeline. Dah hampir 3tahun khawin sya xmengandung dah 5kali keguguran , doctor dignose rahim sya terlalu lemah and so on. Ada 1 haritu terjumpa kwn lama yg cerita mak dia dah sembuh dri lumpuh tp skrng dah boleh drive ( mak cik tu mmg sya tahu lumpuh sejak d4i kami sekolah lg) tak salah sya hampir 4bulan mak dia consume lifeline masuk bulan ke-6 tu yg dah fully recover boleh jalan. Walupun kes sya xde kena mengena dgn lumpuh tp sya jd bertambah yakin bila gynea dr.kamariah yg suggest pda sya sbb dia dgr ramai org masalah ppuan ni minum colostrum lifeline jadi bertambah baik. Sya minum sehari 2kali bdn bertambah bertenaga dan kurang demam, kalau x sya sgt sensitif pda habuk atau org demam batuk disekeliling. Bulan ke3 sya disahkan mengandung smpai melahirkan cukup bulan dgn sempurna secara normal dgn berat baby 3.5kg . Waktu mengandung mmg sya xambil supplement lain, mmg semata2 lifeline dan neurogain.. sepanjang megandung pun mmg xde sakit2 teruk cuma kalau letih2 tu biasa je org bawak budak. Yg paling bestnya sya dan husband ni bol3h dikategorikn sawa matang tapi anak sya putih melepak so far nak masuk 2tahun setengah mmg jarang sakit2. Sya masih teruskan consume lifeline. Skrng sya dah mengandung ank ke 2 nak masuk 3 bulan. Syukur sgt2,

Testimoni Alpha Lipid Lifeline



NoorFa says:
Hello.
Just nak share…
My grandma used to drink Alpha Lipid Lifeline 2-3 Years ago.
Didn’t know what it was but Alhamdulillah she is 85years old and masih kuat.
Even doctor ckp dia nenek yg kuat.
Lepastu this year, my friend introduced me to this product jugak.
I have a problem on my hair loss and gatal2 dekat kaki.
So I tried lah, although its RM180 but its worth of trying.
So I noticed after 2 weeks, my hair dah xgugur and after kawan i mention about the gatal2, i checked my leg..mmg dah hilang. I was so happy sebab dah try mcm2 cream and sabun utk hilangkan gatal2 tu.
Last week saja pergi talk dia kat JB. Ada uncle ni unmur 60++, dia bgtau dia sakit gout since 1987. Siap paralyzed etc, lepas minum tu 2 bulan, dia dah sembuh and he just registered himself to continue master. Dia sangat happy.
Mmg betul lah this milk helps a lot. Maybe sbb kandungan dia ada few fibre/vitamins and also colostrum lembu. Insya Allah boleh menolong sesiapa yg ada sakit. Dia balance kan my hormon jugak. Happy sgt!
Hope this comment will help you!

Testimoni Alpha Lipid Lifeline


TESTIMONI ALPHA LIPID LIFELINE

PERKONGSIAN DARI SALAH SEORANG DISTRIBUTOR
==================================
Real stories from kak mas>> Selamat pagi semua..<<<<
Mas nak share testimoni real depan mata>>>>..Terjadi pd kwn baik Mas sendiri..Bln lps, dia kena sambar api mas bday dia..sedihkan..so terus di masukkan ke hosp..sampai2 hosp, doc siat kulit dia yg terbakar tu.<<<>>> TAK PAYAH RASA PUN MAS DAH TAU MCM MANA SAKITNYA...
So Doc pun mulalah merawat luka dia..buat dressing n bagai...Jd mas suggest kat dia suruh tabur ***ALPHALIPID LIFELINE*** kat seluruh luka dia tu..n minum lifeline jugak utk kuatkan antibodi bdn dia..maklumlah kalau luka2 mcm ni blh senang kena infection..So dia pun taburkan LIFELINE N MINUM DGN HARAPAN CEPAT SEMBUH.
.Alhamdulillah,<<<<< LEPAS 3 HARI >>>>dia minum n tabur LIFELINE, dia sgt2 teruja sbb LUKA DIA TERUS KERING N TAK DE LG AIR2 BUSUK YG KUAR DARI LUKA DIA..( gambar yg ke 3 tu adalah gambar lps 3 hari dia tabur lifeline )...DIA SGT2 TERUJA..DIA DAH MULA BOLEH BERGERAK DAN TURUN DARI KATIL..sebelum ni, dia cuma terbaring je ats katil dan doc bg tau, dia akan ambil masa 2 bulan utk pulih dari luka tersebut..
LEPAS ADA KESAN POSITIF ATS LUKA DIA TU, dias teruskan minum LIFELINE utk proses pemulihan sepenuhnya..DAN ALHAMDULILLAH..SELEPAS 2 MINGGU DARI TARIKH DIA TABUR LIFELINE, dia hantar gambar lg sekali kat Mas ..dan GAMBAR KE 4 tu adalah bukti yg dia telah pulih sepenuhnya dlm masa hanya 2 MINGGU SAHAJA..!!!!!!YANG MANA DOC MENJANGKAKAN DIA AKAN PULIH DALAM MASA 2 BLN, TETAPI DGN <<<<<< ALPHALIPID LIFELINE>>>> luka dia telah pulih dlm hanya 2 minggu sahaja..Dan apa yg menggembirakan dia, LUKA DIA LANGSUNG TIDAK MENINGGALKAN KESAN atau SCAR..yg mana biasanya org yg melecur, kulitnya akan berkedut2 selepas pulih..KINI kawan MAS TU SANGAT2 GEMBIRA dgn kesan positif selepas mengambil ALPHALIPID LIFELINE....
JD sy NAK SUGGEST KAT KWN2 FB, kalau boleh, simpanlah setin LIFELINE di rumah utk kegunaan di waktu2 emergency ..contoh kalau anak jatuh n luka ke, atau ada sesiapa yg kemalangan, blh cepat2 bg MINUM LIFELINE UTK KUATKAN ANTIBODI BDN DIA DAN 
TABURKAN DI SEKELILING LUKA SUPAYA LUKA CEPAT SEMBUH..~ 

Setiap penyakit itu datang dari Allah 7 Allah juga yang menyembuhkan..tetapi sebagi hamba kita kena berusaha mencari penawarnya....
ruza 013-3951176



Ahad, 26 Mei 2013

Alpha Lipid SD2 Sachet

Terbaru dari ladang....Alpha Lipid SD2 Sachet khas untuk anda yang suka travel. Nak bawa gi ofis pun senang orang tak nampak kan2?. Anda boleh pack siap2 berapa paket yang anda ingin bawa. So anda tak perlu lagi mengusung setin Alpha Lipid SD2 ke mana2. Nak simpan pun senang.....boleh masuk dalam bag tangan or bag laptop or bag apa2lah yang anda bawa ke pejabat.

Order telah dibuka sekarang! Anda boleh buat order bila2 masa kerana stok talah berada di HQ sejak 11 Mei hari tu. Jika anda berminat nak order boleh hubungi ruza 013-3951176.


HARGA:

RM180 WM/RM190 EM (Member)

RM200 WM/RM210 EM (Non Member)

*Kos pos RM10 sekotak/28 sachet
* Free Shaker
* Free Booklet
* Freegift :-)

Royalti 11 Mei 2013


Alhamdulillah Ya Allah....masih berpeluang untuk menjana wang sampingan dengan Alpha Lipid SD2 & Lifeline. 

Sapa kata dengan jual susu diet & susu sihat anda tidak boleh jana pendapatan? Jika anda berusaha In Syaa Allah jual ape pun boleh. Cuma kena yakin & percaya bahawa rezeki itu datang dari Allah jadi kita sebagai hamba Allah kena sentiasa berusaha...berusaha...berusaha. Kemudian bertawakallah agar Allah memberi rezeki apa yang layak untuk kita. Jangan kita lupa...rezeki Allah itu datang dengan pelbagai bentuk. Bukan sahaja dalam bentuk wang ringgit tapi juga kesihatan yang baik, ketenangan hidup & rumahtangga. Anak2 yang soleh & solehah juga adalah rezeki Allah. 

Jangan luapa juga sekiranya kita diberi rezeki kongsilah rezeki itu dengan ahli keluarga & orang yang memerlukan supaya lebih barakah. In Syaa Allah rezeki itu akan datang lagi banyak. Sentiasalah jadi hamba yang bersyukur walau banyak @ sedikit rezeki Allah bagi.

Jom sapa mau cari duit? Banyak @ sedikit anda yang tentukan saya akan beri bimbingan seboleh mungkin. Hubungi ruza 013-3951176...




Isnin, 20 Mei 2013

Fiber Max Nyahkan Toksin

Masalah sembelit menghantui anda...ketahuilah bahawa untuk anda berjaya dengan Alpha Lipid SD2 anda perlu sihatkan sistem perkumuhan anda. Cubalah Fiber Max bersama Alpha Lipid SD2 untuk anda berjaya memberolehi berat yang anda idamkan.

Kesihatan dalaman adalah penting untuk memastikan kesemua organ penting anda berfungsi dengan baik. Kehadiran toksin dalam tubuh kesan dari sistem perkumuhan yang tidak baik juga boleh mengundang pelbagai penyakit. Jika anda berminat untuk mencuba sms 013-3951176...


Isnin, 29 April 2013

Tambahkan berat dengan Alpha Lipid Lifeline

Macam tak cayakan..Alpha Lipid Lifeline boleh bantu orang ayang ada masalah kurang berat badan. Bagi yang mengalamai masalah seperti ini boleh cuba. Cuba jangan tak cuba..
Kalau dikombinasikan bersama dengan K 29 lagi cepat kenaikan berat anda. In Syaa Allah...



Photo: Jangan tak caya...Alpha Lipid Lifeline juga dapat membantu menyeimbangkan berat & menambah berat anda. Jika anda ingin mencuba jangan segan2 order ye...

Rabu, 24 April 2013

Wanita gempal tidak subur?




SOALAN: Saya mendirikan rumah tangga empat tahun lalu. Sehingga kini saya belum ada zuriat. Bentuk fizikal saya besar, tetapi suami normal. Saya membuat pemeriksaan dengan klinik kesihatan dan doktor mengesahkan saya normal. Cuma haid saya tidak teratur.

Adakah teknik hubungan kelamin saya tidak betul? Apa patut saya lakukan doktor?
- Mawar, Johor


Jawapan:
Saya amat memahami permasalahan yang sedang dialami oleh puan. Memang agak tepat apa yang puan sangkakan. Wanita yang mempunyai berat badan berlebihan akan mengalami infertiliti. Berbadan gempal bagi wanita boleh menyebabkan masalah dalam pengeluaran ovum atau benih oleh folikel yang matang atau dalam kenyataan biasa adalah tidak bertelur. Dalam bidang perubatan, keadaan ini dikenali sebagai tiada berlakunya pengovulan.
Sebenarnya seseorang wanita hanya bertelur sekali sahaja sebulan. Indeks jisim badan (BMI) kurang daripada 20 kg/m2 atau melebihi 30kg/m2 akan memberi kesan kepada seseorang wanita untuk menghasilkan telur dengan sempurna. Penurunan berat badan bagi puan amat penting sebagai langkah rawatan bagi masalah ketidaksuburan atau infertiliti dan juga bagi menghindarkan daripada mengalami masalah lain berkaitan obesiti.
Sokongan mental, fizikal, spiritual dan juga kewangan antara suami dan isteri amatlah penting dalam menjalani rawatan infertiliti. Saya amat yakin bahawa suami puan akan bekerjasama dalam rawatan yang akan dijalani nanti. Waktu yang sesuai untuk mendapatkan rawatan dan pemeriksaan adalah setelah setahun berkahwin iaitu dalam masa itu berusaha gigih untuk mendapatkan zuriat tetapi masih gagal. Jadi amatlah elok untuk puan segera ke klinik bagi mendapatkan rawatan yang sewajarnya.
Langkah pertama yang paling baik adalah berjumpa doktor bagi mendapatkan nasihat, penerangan berkenaan waktu subur, pengambilan penyiasatan darah hormon pada waktu tertentu seperti ujian darah bagi hormon perangsang folikel (follicle stimulating hormone-FSH), hormon peluteinan (luteinising hormone -LH), estradiol (E2) pada hari kedua atau ketiga waktu haid dan ujian hormon lain jika perlu.
Tentang niat untuk mengambil anak angkat, mungkin boleh ditunda dahulu. Saya agak teknik hubungan kelamin puan bersama suami sudah betul. Kalau perlu, puan dan suami boleh dapatkan buku-buku teknik hubungan kelamin yang banyak di pasaran.
Bagi wanita yang mempunyai kitaran haid tidak teratur pula perlu menjalani ujian darah tambahan bagi hormon Prolaktin, hormon tiroid dan hormon testosteron. Selepas itu, rawatan dan pemeriksaan selanjutnya akan dijalankan.
Pemeriksaan
Seterusnya adalah pemeriksaan faraj bagi mengetahui saiz dan kedudukan rahim. Pada masa sama, ujian Pap smear boleh dijalankan.
Selain pemeriksaan faraj, puan perlu menjalani ujian imbasan ultrabunyi melalui faraj yang dikenali sebagai 'transvaginal sonography' (TVS). Tujuannya untuk mengesan sama ada rahim seseorang wanita tersebut normal atau mengalami ketumbuhan seperti endometriosis, fibroid dan sebagainya selain mengetahui kedudukan rahim sama ada ke depan (anteverted) atau ke belakang (retroverted).
Bagi lelaki, sejarah perubatan, pemeriksaan klinikal dan ujian air mani perlu dijalankan.
Antara yang boleh menyebabkan benih suami kurang bilangannya, tidak aktif atau tidak normal bentuknya adalah penyakit-penyakit jangkitan kuman yang mungkin berlaku pada umur kanak-kanak seperti deman beguk (mumps). Virus beguk boleh menyerang buah zakar dan merosakkan kilang benih lelaki.
Rawatan yang bersesuaian akan diberikan mengikut penyebab infertiliti.
Sama-sama saya doakan semoga cita-cita yang diidamkan oleh puan dan suami tercapai. Jangan sesekali jemu dan berputus asa, Insya-Allah akan ada sinar di sebalik impian tersebut.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Kesihatan/20130407/kn_02/Wanita-gempal-tidak-subur#ixzz2RQlriJxo
© Utusan Melayu (M) Bhd 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis