Pengikut - Terima kasih sahabat......

FAST RESPON

SMS @ Whastapp untuk respon segera
ruza 013-3951176
man 016-3618144

Rabu, 7 September 2016

Alpha Lipid Lifelife - Jom Lawan Virus Zika


Global health officials are racing to better understand the Zika virus behind a major outbreak that began in Brazil last year and has spread to many countries in the Americas.

Berita yang menggemparkan Negara sekarang ini bila virus zika dah mula menular ke Malaysia. Tak habis kita berperang dengan kes demam denggi yang asyik meningkat kini penyakit bawaan nyamuk aedes ini pula menular ke Malaysia.

Bagi yang ingin mencuba boleh amalkan Alpha Lipid Lifeline untuk meningkatkan system imunisasi badan agar dapat kita lawan virus Zika ini dari menyerang kita dan keluarga.


Boleh WhatsApp hotline ye: 013-3951176


Untuk bacaan lanjut dan artikel asal boleh ke link di bawah:

Read More : http://www.nst.com.my/news/2016/09/169858/zika-malaysia-what-you-need-know-about-virus-video


Khamis, 18 Ogos 2016

Hilang lemak di perut

Beberapa cara dan petua hilangkan masalah perut buncit. Lakukan dengan konsisten dan bertindak sekarang untuk mengembalikan keunikan imej kamu. Jika bukan sekarang, bila lagi?
1. Air lemon panas
Bagi yang tidak tahu, antara kebaikan air lemon ialah melancarkan sistem pencernaan, membakar kalori di perut dan meningkatkan metabolisme tubuh.
2. Elak atau kurangkan makanan masin
Percaya atau tidak, terlalu banyak garam dalam tubuh akan menyebabkan lemak makanan masin tersekat dan berkumpul di perut kerana air terhalang untuk melancarkan proses pencernaan.
3. Elak makan pada lewat malam
Kebiasaannya, selepas makan malam kita akan terus tidur. Ini sebenarnya akan menyebabkan lebihan gula dari makanan terutama nasi yang diambil ditukarkan kepada lemak. Semasa tidur, badan tidak akan membakar lemak di perut.
4. Makan dengan kadar sedikit
Ramai yang tahu tapi belum mampu menahan tabiat ini. Mengambil makanan berlebihan mampu menjadikan kamu mudah naik berat badan lebih-lebih lagi jika kadar metabolisme tubuh sangat rendah.
Lebih kronik, tabiat kamu yang tidak suka melakukan senaman kardio seperti joging, berjalan atau menaiki tangga akan menyebabkan masalah ini tidak selesai.
5. Ambil susu rendah lemak
Pengambilan susu memang bagus untuk kesihatan tubuh tapi perlu ingat, ia juga kaya dengan lemak. Justeru, elak mengambil susu yang tinggi lemak dan makanan seperti keju atau yogurt.
Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 13 Ogos 2016 @ 4:55 AM
* Sila klik tajuk di bawah untuk artikel asal. Terima kasih mymetro untuk artikel ini.
Hilang lemak di perut

Minuman Ajaib Yang Mampu Buatkan Badan Anda Kurus Dengan Lebih Cepat!


Mungkin banyak sangat petua diet yang dicuba sebelum ini, hasilnya tetap sama. Tetapi kalau anda tahu kesan timun ini lagi berkesan, pasti anda akan teruja. Lagi syok, bahan yang diperlukan juga jimat. Jom cuba.

Bahan-bahan:

  • Sebiji timun (Tak perlu buang kulit)
  • Air (100ml) = 1 cawan
  • Gula anggaran dua sudu

Ingat, jangan minum ketika period sebab timun sifatnya sejuk yang akan menyebabkan darah tersekat nak keluar.

Cara sediakan:

  • Basuh timun sehingga bersih, potong dan kisar semua (kulit, biji) bersama air dan gula sampai halus.
  • Tak perlu tapis, bila siap boleh terus minum.
  • 1 biji timun untuk 2 kali minum (Pagi dan malam)

Apa yang bagusnya petua ini?

1. Timun adalah detox semula jadi.
2. Minum bersama pati boleh buat anda cepat kenyang

3. 95% timun berasaskan air, jadi kalau malas minum air banyak liter sehari, minumlah jus timun.
4. Minum secawan jus timun perut terus padat.
5. Membersihkan usus sangat bagus untuk bersihkan racun-racun dalam badan.
6. Paling bagus boleh kurangkan perut buncit.
7. Bila usus bersih, jerawat susah nak naik. Sila amalkan selama seminggu, pasti berat badan turun. Tapi makan pun kena kontrol, ya.
Bagi ibu mengandung tidak ada masalah tetapi kalau lepas bersalin, timun sifatnya sejuk. Orang dulu-dulu tak bagi makan makanan sejuk. Jika mahu cuba juga anda boleh amalkan lepas pantang 1-2 tahun.
Sumber : Mingguanwanita
* Tolong klik pada tajuk dibawah untuk terus ke link sumber asal catatan ini ye. Terima kasih ohmymedia.

Ahad, 31 Julai 2016

Alpha Lipid SD2 - Untuk Tempahan

Alhamdulillah....puasa sudah berhari raya pun sudah. Banyak jemputan rumah terbuka telah dihadiri kan! Ramai yang mula lari dietnye...hehehe...Jangan risau SD2 kan ada. Lepas raya ni boleh start diet balik. Harga masih kekal sama. Tapi maaflah tiada pakej khas ye. Pakej saya akan ikut promosi daripada HQ. Sekiranya HQ tiada promosi terkini maka saya akan kekal dengan promosi biasa saya iaitu:

ALSD2 RM190 SM/RM215 SS

So bagi yang ingin membuat tempahan bolehlah sms/WhatsApp/telegram HOTLINE 013-3951176. Jangan call ye sebab saya jarang angkat call dari nombor yang tidak dikenali. Banyak isu bila call. Kalau mesej saya akan simpan rekod. Senang saya nak trace siapa yang membuat tempahan.

Jangan malu-malu ye...HOTLINE 013-3951176 untuk tempahan.




Selasa, 3 Mei 2016

Alpha Lipid - Promo Mei 2016

Assalammualaikum,

Alhamdulillah...lama saya tak bersiaran. Bila buat dua kerja macam ni lah kan. Kena pandai bahagi masa. Tapi jangan risau...saya masih ada di sini. So jangan segan-segan nak hubungi HOTLINE 013-3951176 ye.

Harga Produk...kot masih ada yang tercari-cari dan malas pulak nak scroll ke tajuk-tajuk lain:

Alpha Lipid SD2 @ Alpha Lipid Lifeline @ Alpha Lipid Shape Up

 RM220 sm/RM230 ss setin
Harga dah termasuk kos pos

SEKARANG:
RM190 sm/RM215 ss setin
Harga dah termasuk kos pos

Kalau beli lebih setin boleh diskaun lagi. Hanya pada bulan Mei 2016 sahaja ye.

Rabu, 13 April 2016

Rabu, 9 Mac 2016

Alpha Lipid Shape Up



Anda pasti nak tahu apa tu Alpha Lipid Shape Up kan!

Ok ruza cerita sikit:

1) Merupakan makanan tambahan yang digunakan sebagai makanan gantian (meal replacement).

2) sangat mudah disediakan semudah 1,2,3 dan sangat sedap jika anda campurkan dengan susu dan shake.

3) Kaya dengan nutrisi yang diperlukan oleh badan (boleh rujuk catatan tentang kandungan nutrisi ye)

4) 2 perisa kegemaran ramai iaitu berries dan coklat fudge

5) Pengambilan untuk 2 minggu...lebih jimat.

6) Boleh digunakan sebagai set permulaan yang ingin berdiet dengan Alpha Lipid SD2. Kerana ia membantu melatih badan untuk mengawal pengambilan karbohidrat dalam menu anda.

7) Sesuai untuk:

    Anda yang selalu skip makan
    Anda yang sukar keluar untuk makan
    Anda yang makan sikit tapi berat naik
    Ingin diet santai
    Ingin diet mudah
    Ingin kawal pemakanan
    Ingin maintain berat

Jika berminat, seperti biasa hubungi HOTLINE 013-3951176 (RUZA) @ MAN 016-3618144
   
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis