Pengikut - Terima kasih sahabat......

FAST RESPON

SMS @ Whastapp untuk respon segera
ruza 013-3951176
man 016-3618144

Rabu, 19 Disember 2012

Alpha Lipid SD2: Pakej Pengedar

Hanya dengan membeli 8 tin Alpha Lipid SD2 anda sudah boleh menjadi pengedar kami. Ingin tahu dengan lebih lanjut sila sms/whatpsapp/viber ruza 013-3951176. Ruza akan terangkan caranya. Pastikan anda benar2 ingin berjaya sebagai seorang mengedar.Ruza akan dedahkan rahsianya kepada anda.


Pakej A

~ 8 tin ALSD2
~ Shaker
~ Keahlian
~ 4 keping Booklet
~ Free Minyak Zaitun

HARGA : RM1260



Pakej B

~ 8 tin ALSD2
~ Shaker
~ Keahlian
~ 4 keping Booklet
~ Free Cuka Epal

HARGA: RM1260

Rabu, 12 Disember 2012

Alpha Lipid SD2: Testimoni Pengedar Shah Alam

Jikada masih tidak percaya dan was-was dengan keberkesanan produk ALSD2 dan bisnes ALSD2 ni anda boleh lihat testimoni pengedar kami Kak Ruby. Bukan sahaja beliau nampak lagi bergaya dan muda, malahan beliau juga berjaya mendapat pendapatan sampingan daripada bisnes ALSD2 ini. Jika anda ingin tahu lebih lanjut anda boleh hubungi Kak Ruby untuk mendapatkan maklumat dan penerangan. Tahniah Manager Ruby!

Selasa, 11 Disember 2012

Alpha Lipid SD2: Suka duka kami

Alhamdulillah....permulaan yg baik utk minggu pertama bulan Disember. Perjalanan masih panjang utk terus maju dan berusaha dalam bisnes ni. Siapa sangka bisnes yg mula2 hanya menjadi satu pemangkin utk kebaikan anak dan mengisi masa kini boleh menjadi penjana kewangan utama bagi keluarga kami.
Alhamdulillah juga senarai pengedar dalam group kami juga semakin ramai. Ramai yang makin percaya dengan keberkesanan Alpha Lipid SD2. Ramai juga yang makin percaya bahawa dengan hanya menjual susu diet boleh menjana puluhan dan ratusan ribuan ringgit sebulan.
Alhamdulillah...ramai juga pengedar2 kami yang semakin berjaya dalam bisnes ini. Jika anda berminat nak join group kami sebagai pengedar anda boleh hubungi saya terus 013-3951176 atau suami ruza, azman 016-3618144. Anda boleh juga skrol pada label utk mencari nama pengedar di kawasan anda dan berurusan dengan mereka. Mana2 pun boleh.
Jika anda ada masalah berkaitan dengan modal, ruza juga boleh kongsi rahsia bagaimana anda boleh buat bisnes ini dengan modal yang minima. Tapi dalam bisnes tentulah ...jika ada modal itu lebih baik dan anda boleh bergerak dengan cepat. Tetapi tidak semestinya anda tiada modal anda tidak boleh berjaya. Kekuatan anda diperlukan untuk berjaya.
Bagi yang telah memulakan bisnes ini, jangan sesekali anda undur diri sbb kami juga bermula dari bawah...kerana kami tidak mengalah seperti orang lain maka kami dapat rasa apa yang kami rasa sekarang.
Keep the good work...orang yang berjaya bermula dengan kegagalan. Kerana kegagalan memberi pengalaman berharga untuk menuju kejayaan.
Good luck semua..feel free to contact ruza 013-3951176/man 016-3618144




Ahad, 9 Disember 2012

Alpha Lipid SD2: Bina Empayar Anda

Saya mencari 8 org utk menjadi rakan niaga saya. Hanya dgn membeli 8 tin dgn modal RM 1260.00 anda boleh menjadi jutawan menjelang Royalti pada Bulan Mei 2013 ini. Anda ingin tahu bagaimana...hubungi ruza 0133951176 dan ruza akan terangkan caranya. Hanya mereka yang benar2 mahu berubah akan mengambil langkah pertama. Ruza sudah...ruza sedang menunggu anda!

Isnin, 19 November 2012

Alpha Lipid SD2 - Sesuatu yang istimewa untuk orang yang istimewa


Percayakah anda...dengan hanya menjadi pengedar berdaftar Alpha Lipid SD2 anda mampu menjana pendapatan ratusan ribu ringgit. Percayakah anda dengan hanya menjual Alpha Lipid SD2 anda boleh keluar dari beban kewangan yg anda tanggung. Jadi apa yang anda tunggu lagi....bertindaklah sekarang. Saya sudah, kerana itu saya mampu memperolehi puluhan ribu ringgit sebulan dengan hanya menjadi pengedar berdaftar Alpha Lipid SD2. Jika anda rasa anda ingin bertindak hubungi ruza untuk maklumat lanjut 013-3951176







Tambah kapsyen





Isnin, 12 November 2012

Ingin jadi pengedar Alpha Lipid SD2

Alhamdulillah masih mampu memperolehi pendapatan 5 angka. Peluang sentiasa terbuka kepada yang berminat untuk menjadi pemgedar. Hanya mulakan langkah dengan modal serendah RM60 bg semenanjung dan RM70 untuk Sabah dan Sarawak. Pasti anda ingin keluar dari bebanan kewangan yang menyebabkan anda tak tidur malam. Anda ingunkan sesuatu yang lebih baik dari yang anda perolehi selama ini. Hubungi ruza dan ruza akan bimbing 013-3951176.


Inilah rezeki yang ruza terima pada Royalti ke 60 NZ New Image

Sabtu, 3 November 2012

Haziq aka Abang Long

Lama tak update tentang Abang Long....Abang Long masih macam tu tak banyak perubahan. Tapi Abang Long makin tinggi & sentiasa sihat itu yang paling penting. Alhamdulillah bisnes yang dimulakan untuk Abang Long semakin menampakkan hasil.....Alhamdulilllah. Ada beberapa barang yang nak belikan untuk Abang Long......Insyaallah cuba cari lepas dapat duit cash dalam bag 18hb November ni....tak sabar rasanya. Doakan Abang Long ye semua.

Selasa, 30 Oktober 2012

Senarai Pengedar Alpha Lipid SD2 Selangor - Sepang/Banting

Hamka 017-2765859 (Sg. Buah, Dengkil, Jenderam)
Syed 019-3477297 (Kota Warisan, Salak Tinggi)
CT 017-6428232 (Sepang)

Senarai Pengedar Alpha Lipid SD2 Selangor - Sabak Bernam/Kuala Selangor

Azmir 019-4745436

Senarai Pengedar Alpha Lipid SD2 Selangor

Shahril 012-6487000 (Gombak)
As 012-9325334 (Wangsa Maju, Ampang)
Ezue 010-2211746 (Ampang, Ampang Mewah)


Senarai Pengedar Alpha Lipid SD2 Perlis

Rabiatun 017-7130191 (Seluruh Perlis)

Senarai Pengedar Alpha Lipid SD2 Selangor - Puchong

CT 017-6428232 (Puchong)
Azman 016-3618144 (Puchong, Bukit Kemuning, Bukit Rimau)

Isnin, 29 Oktober 2012

Alpha Lipid SD2: Pengedar Selangor - Klang/Pelabuhan Klang

Hafizah 019-3532153 (Klang, Bandar Baru Klang, Bukit Raja)
Shoba Anantha Vass 017-3054134 (Kg. Jawa, Taman Seri Andalas, Taman Sentosa)
Azman 016-3618144 (Jalan Kebun, Sg, Kandis, Telok Menegon)
Zana 017-5550744 (Klang, Meru, Kapar, Rantau Panjang)

Alpha Lipid SD2: Pengedar Selangor - Bandar Baru Bangi/ Bangi

Aida 019-2477931 (Seksyen 2, Seksyen 3)
Hajar 012-3579708 (Seksyen 15, Seksyen 16)
Tini 017-2930157 (Seksyen 3, Seksyen 4)
Nor 011-5798498 (Seksyen 7, Seksyen 8)
Marini 019-3414277 (Seksyen 9)
Ruza 013-3951176 (KYPM, MFI, UniKL, GMI, UKM)
Maizatul 013-6771124 (Bangi Lama)

Ahad, 28 Oktober 2012

Testimoni terbaru- makin ramai artis yg cuba ALSD2

Alhamdulillah semakin meluas pasaran ALSD. semakin ramai artis2 yang percaya dengan produk ALSD2 ini utk membantu menyelesaikan isu berat badan mereka. Oleh itu anda jangan ragu lagi.
Anda ingin cuba? Anda ingin menjadi pengedar? hubungi ruza tau 0133951176











Sabtu, 27 Oktober 2012

Alpha Lipid SD2: Pengedar Negeri Sembilan

Marini 019-3414277 (Seremban)
Akhir 019-6560404 (Mambau, Lukut)

Rabu, 24 Oktober 2012

Ingin jadi pengedar

Jika anda masih mencari di mana anda boleh dapatkan stok ALSD2 anda boleh hubungi pengedar2 kami. Anda boleh lihat di bawah halaman pengedar atau di bawah label pengedar mengikut negeri. jika masih tiada pengedar di kawasan anda ini peluang anda utk menjadi pengedar. Hubungi ruza 0133951176 atau pengedar2 kami.

JANGAN LEPASKAN PELUANG UNTUK MENJANA PENDAPATAN DENGAN ALPHA LIPID SD2

Jumaat, 5 Oktober 2012

Ingin Jadi Pengedar ALSD2

Pengumuman!!!

Anda ingin menjadi pengedar ALSD2 tapi tiada modal. Saya memerlukan orang yang sanggup bersusah payah untuk mendapatkan sesuatu. Kerana bila anda bersungguh Insyaallah rezeki akan datang. Tetapi jika anda tidak berusaha semua akan hilang begitu sahaja.

Dengan bermodalkan RM60 anda juga boleh berjaya. Ingin tahu? Hubungi ruza 013-3951176 untuk maklumat lanjut. Cepat ambil peluang ni....peluang tidak datang berkali2.

Anda juga berpeluang memperolehi duit cash dalam bag. Jom sertai keluarga besar kami.

Khamis, 4 Oktober 2012

Alpha Lipid SD2





Kenapa harus pilih ALPHA LIPID SDII??

Kandungan dalam produk ini mempunyai kesemua yang anda perlukan untuk mempercepatkan proses penurunan berat badan dengan begitu efektif dan mengekalkan kelangsingan dalam jangkamasa panjang.. Mampu membantu penurunan berat badan sebanyak 2-5kg seminggu..



KELEBIHAN KANDUNGAN ALHALIPID SD2



1) MEMPUNYAI TAMBAHAN EKSTRAK GREEN TEA

- Membantu meninggikan metabolisma- Meningkatkan penggunaan tenaga

- Merangsang badan membakar lemak- Bahan Antioksida yang kuat

- Pemeliharaan Jantung

- Antibacterial & Antiviral



2) MEMPUNYAI TAMBAHAN SERAT

- Membantu sistem penghadaman (melawaskan)

- Memberi rasa kenyang lebih lama (elak gastritis)



3) MEMPUNYAI FORMULA TINGGI PROTEIN

- Memperbaiki jisim otot

- Meningkatkan metabolisma



4) MEMPUNYAI ALPHA LIPID

- Formula ALPHA LIPID untuk penyerapan nutrien2 dan vitamin yang lebih baik.



SEMUA INI BERFUNGSI UNTUK MENJADIKAN

-Tiada kesan kelaparan terlampau

-Tiada ketagihan kepada makanan berkarbohidrat dan manis

- Kawalan gula darah lebih baik- Merangsang tindakbalas insulin yang lebih berkesan

- Lebih bertenaga (Tiada keletihan ketika berdiet)

- Memelihara jisim otot dan ton kulit (Tidak mengendur)Anda pasti teruja jika anda tahu!



Cubalah sekarang,



*PERHATIAN! HANYA LEMAK SAHAJA YANG DIBAKAR 100% TANPA MENGGANGGU OTOT!   Nak try ..nak order ruza 013-3951176/man 016-3618144

Ahad, 30 September 2012

Testimoni Pengedar Melaka/Negeri Sembilan

Pastikan Yang Original

Pencapaian-Ruby Executive


Alhamdulillah... Terima Kasih Allah atas segala pemberian rezeki & nikmat yang Engkau Berikan.
Walaupun hambaMu ini sering lupa & alpa kepadaMu tetapi kasih sayangMu tidak berbelah bahagi.
Haziq aka Abang Long.. kejayaan ini untukmu. Doakan ibu & abah selalu ye Along.

Isnin, 24 September 2012

Pakej Sebulan ALSD2



Pakej Sebulan

~ 4 tin ALSD2
~ Shaker
~ Ketostik
~ Buku Panduan (Booklet)

Harga:
RM740 (retail)/RM620 (ahli) semenanjung
RM780 (retail)/RM660 (ahli) sabah/sarawak


Rabu, 29 Ogos 2012

Senarai pengedar Kedah

Iqbal 014-7232201 (Sungai Petani)


Senarai Pengedar Pulau Pinang

Darshini 019-4762952 (Seberang Prai, Penang)
Syafiq 017-4104596 ( Bukit Mertajam, Penaga)

Khamis, 16 Ogos 2012

Selamat Hari Raya

Photo: Salam KeMaafan Ku Pohon dari Semua. 
Andai ada silap dan salah, terkasar bahasa, terguris hati. 
Untuk sampaikan sila Klik http://bit.ly/aidilfitri2012

Jika anda inginkan stok ALSD2 @ ingin jd pengedar di tempat anda ruza & suami masih boleh dihubungi sepanjang raya samada di Klang @ Bangi.
ruza: 013-3951176
man: 016-3618144

Rabu, 15 Ogos 2012

Testimoni Pengedar Sg. Merab, Kajang, Selangor



Ingin tampil langsing seperti Diana...Hubungilah Diana untuk mengetahui rahsia penurunan berat beliau @ ingin dapatkan stok ALSD2. Jika anda berminat untuk menjadi pengedar di kawasan anda juga boleh hubungi beliau.

Selasa, 14 Ogos 2012

Testimoni Pengedar di Perak



Inilah testimoni terbaru dari pengedar kami di Perak. Bagi yang ingin tampil bergaya seperti Dayang bolehlah hubungi Dayang 017-5942831 untuk mendapatkan stok ALSD2 @ mengetahui rahsia bagaimana Dayang boleh tampil langsing & bergaya seperti ini.

Rabu, 8 Ogos 2012

Motivasi Kurus

Syarat Jadi Member @ Pengedar (Semenanjung)

Beza Jadi Ahli & Beza Jadi Pengedar

Alpha Lipid SD2 dan Ibu Menyusu

IBU MENYUSU BOLEH MINUM KE TAK ALPHA LIPID SD2??

JAWAPANNYA: BOLEH

ALSD2 adalah selamat untuk ibu menyusu bayi atau anak.. lepas habis pantang je boleh start diet.. Semasa menyusukan bayi, apa yang paling penting adalah untuk si ibu dapatkan tenaga dan nutrisi yang cukup daripada pemakanan. Ini bertujuan untuk menghasilkan susu dan susu tidak kering. Dengan itu, perlu ambil pemakanan diet yang seimbang dan berkhasiat..

Walaupun ALPHA LIPID SD2 itu sendiri dapat membantu kita mengamalkan cara pemakanan yang sihat, kita perlu memastikan jangan terlampau ketat dalam pengambilan gula.. Takut nanti terketar-ketar pulak tak cukup gula.. Ibu menyusu jugak perlu ambil sedikit nasi, jangan terlalu ketat dalam memilih makanan takut nanti susu kering.. Jadi jangan risau.. You all yang nak kurus cepat dan selamat boleh minum produk ini dan tak akan ada apa2 kesan kepada bayi atau anak anda..

Hubungi:
ruza 013-3951176
man 016-3618144

Selasa, 31 Julai 2012

Senarai Pengedar Melaka

Marini 019-3414277 (Ayer Keroh)
Akhir 019-6560404 (Bukit Katil, Bukit Beruang)
Kamarul 016-2343598 (Alor Gajah)
Ida 016-6572157 (Telok Mas, Kandang)
Faizul 017-6659303 (Masjid Tanah)
Maryam 016-6366707 (Bandar Melaka)
Serzali 016-6100661 (Ayer Molek)
Khairiah 019-6264011 (Duyong)
Siti Zabidah 019-9070827 (Merlimau)
Mazlina 012-6089055 (Umbai)
Mardiana 014-2667302 (Tanjung Kling, Tanjung Bidara)

Senarai Pengedar Selangor - Kajang

Azman 016-3618144 (Sg. Ramal Luar, Sg. Ramal Dalam)
Azmir 019-4745236 (Kpg. Teras Jernang, Taman Desa Sentosa, Desa Sentosa)
Ruza 013-951176 (Taman Impian Putra, Bandar Seri Putra, Bandar Bukit Mahkota)

Rabu, 18 Julai 2012

Testimoni Pengedar ALSD2- Norli Mohd Khalid



Ini adalah testimoni sebenar pengedar saya di Kuantan Pahang. Cantikkan! Malah telah jana pendapatan sampingan dgn ALSD2 setelah berjaya mencuba sendiri. Kini sibuk menerima pesanan daripada rakan2 & dari orang Pahang. Jika anda ingin jadi seperti beliau...bukan sahaja memperolehi penampilan lebih baik malah mendapat imbuhan wang ringgit boleh hubungi ruza 01-33951176 utk maklumat lanjut.
Sekiranya anda di negeri Phang dan ingin mencuba produk ini @ menjadi pengedar di sana boleh hubungi Norli 0179650989 utk maklumat lanjut.

Selasa, 10 Julai 2012

Jom Faham Tentang Penurunan Berat

Ramai yg masih lg tak faham dgn penurunan yg di maksudkan apabila kite berdiet.. Sbnrnya berat seseorg tidak blh di ukur hanya dgn jumlah kilo shj kerana berat dlm kilo seseorang terdiri drp berat tulang, berat air, berat lemak dan berat daging.. Ini adalah berbeza utk setiap individu..sbb tu ahli bina bdn mempunyai jumlah berat dlm kilo yg sgt tgi wpun bdnnya kecil kerana jisim ototnya sgt tinggi.. Jd adalah sgt penting bg seseorang yg serious ingin menurunkan brt bdn mengambil ukur lilit bdn mereka sblm melakukan sebarang diet..bkn hanya berpandukan nombor yg tertera di mesin penimbang anda..




1. Berat Air



Tahukan anda bahawa badan anda mengandungi kira-kira 60 peratus air dan selebihnya adalah otot dan beberapa tisu yang lain. Bagi seorang lelaki yang beratnya 100kg bermakna dia telah membawa sebanyak 60kg cecair dalam badannya yang majoritinya adalah darah anda.Badan anda bekerja keras untuk mengekalkan keseimbangan pengagihan air dan mengambil kira tentang pengambilan dan perkumuhan yang kita lakukan. Sistem ini berbeza bergantung kepada pelbagai faktor, seperti fasa haid, kadar pengambilan cecair dan senaman.



Sesetengah orang lebih sensitif kepada turun naik berat air daripada yang lain. Apabila anda bersenam untuk kali pertama atau cuba bentuk baru aktiviti fizikal, gentian otot boleh menjadi bengkak dan radang. kebengkakan dan keradangan ini menyebabkan ketidakseimbangan air secara sementara. Bengkak yang merangsang ini sakit akan mula dirasai selepas 12 hingga 48 jam anda bersenam. Kesakitan dan bengkakakan hilang apabila anda melakukan senaman yang sama berulang-ulangkali. Kebengkakkan ini juga meyumbang kepada peningkatan berat badan ataupun anda merasai seperti penurunan berat badan terhenti.



2. Lemak Kurang Padat Berbanding Otot



Yang mana satu lebih berat? : satu paun otot atau satu paun lemak? Ini adalah soalan trik. Sudah tentu, satu paun dengan satu paun sama beratkan! Tetapi lemak dan otot mempunyai ketumpatan yang berbeza, dan oleh itu berbeza segi jumlah. Dalam erti kata lain, lemak mengambil ruang yang lebih daripada jumlah yang sama dengan otot. Ini bermakna otot mengambil ruang 18 peratus kurang daripada lemak.Itulah sebabnya mengapa dua orang yang berat yang sama boleh kelihatan sangat berbeza, bergantung kepada berapa banyak lemak dan otot masing-masing punyai. Ini adalah juga sebabnya mengapa anda perlu menilai progres penurunan berat anda melalui kehilangan inci, longgarnya pakaian anda dan perubahan takuk lubang pada tali pinggang anda.



3. Penurunan berat Badan Itu Tidak Selalunya Dalam Garisan Lurus



Kebanyakan proses badan kita tidak selalunya berada dalam garisan lurus. Sebaliknya, badan kita akan melalui fasa cepat, lambat dan stagnant (tetap). Sebagai contoh, kanak-kanak yang berumur11 tahun tidak semuanya sama tinggi. Ada yang rendah, sederhana malah ada yang 3-4 inci lebih tinggi daripada kawan-kawan yang sebaya dengannya. Penurunan berat badan juga tidak terkecuali. Pepatah Inggeris “two steps forward, one step back” diharapkan dapat membantu anda memahami makna yang ingin saya sampaikan ini.



Tiada penurunan berat badan selepas beberapa ketika merupakan satu proses semulajadi dalam proses penurunan berat badan. Dalam kebanyakan kes ia akan kembali kepada keadaan asal semula (ketika anda mengalami penurunan yang sekata) selagi anda tetap dalam proses penurunan berat badan.



4. Menghampiri Berat idaman Anda



Semakin anda menghampiri berat idaman anda, badan anda mula untuk "mempertahankan" terhadap kehilangan berat badan selanjutnya. Jika anda tingin kehilangan 20kg daripada berat badan anda, 10 kg yang pertama akan kelihatan sangat mudah. Kg yang seterusnya biasanya akan mengambil masa yang lama, dan memerlukan disiplin yang lebih.Yang penting adalah untuk bersabar dan membolehkan diet anda memperlihatkan `sesuatu' untuk anda.


(thanks to Rozi Slim Diet tuk info ni)

Isnin, 9 Julai 2012

Alpha Lipid SD2 Semasa Bulan Ramadhan

1) Dapatkan promo Pakej Ramadhan dari kami ruza 013-3951176/azman 016-3618144


PAKEJ KEAHLIAN RAMADHAN
~ 4 tin ALSD2
~ Keahlian
~ Shaker
~ Free pos (semenanjung)

@

PAKEJ BKN AHLI
~ 4 tin ALSD2
~ Shaker
~ Booklet
~ Free pos

2) Buat step dibawah

3) Teruskan dgn step di bawah


4) Berniatlah sebulan berpuasa

Semoga niat ingin tampil sihat diberkati... Sambil berpuasa kita sihat tubuh badan & sihat akal fikiran AMIN!




10 Peraturan Penting Dalam Diet SD2

Adakah anda bersedia untuk melakukan diet SD2 ? Berikut adalah peraturan-peraturan penting ketika berdiet SD2 dan ingatlah peraturan-peraturan ini :

1. JANGAN MENINGGALKAN WAKTU MAKAN. (DO NOT SKIP MEALS)

Makan 3 kali sehari dengan saiz sederhana atau 4 atau 5 kali dengan size yang kecil.

2. JANGAN TIDAK MAKAN MELEBIHI 6 JAM PADA WAKTU KITA JAGA.

(DO NOT GO MORE THAN SIX WAKING HOURS WITHOUT EATING)

Anda juga boleh mengambil snek setiap 4 jam atau apabila anda lapar.


3. MAKAN PROTIEN YANG CUKUP. (EAT ENOUGH PROTIEN)

Makan protien dalam bentuk lauk-lauk seperti ikan, daging, telur, ayam, itik, makanan laut dan seumpamanya dan makanlah sehingga anda kenyang dengan selesa dan bukan terlalu kenyang. Suplemenkan dengan memakan SD2 sebanyak 2 skop setiap kali sebanyak 4 kali sehari.


4. JANGAN MAKAN MELEBIHI 35 GRAMS KARBOHIDRAT SETIAP HARI.
(EAT NO MORE THAN 35 GRAMS A DAY OF NET CARBS)


Pada fasa induksi atau 2 minggu pertama, anda boleh bermula dengan 20 gram net karbohidrat setiap hari. Kemudian pada fasa selanjutnya anda boleh mengambil sehingga 35 gram net karbohidrat setiap hari. Setiap orang mempunyai Kadar Karbohidrat Yang Kritikal untuk membakar lemak dan pastikan kadar yang sesuai untuk tubuh anda jika pembakaran lemak masih belum lancer. Sebenarnya 35 grams net karbohidrat itu sudah terkandung didalam kabohidrat yang ada didalam sayuran hijau yang kita makan. Kita juga boleh makan produk yang rendah kuantiti karbohidrat atau karbohidrat tersembunyi asalkan tidak melebihi had 35 gram karbohidrat setiap hari.

5. JANGAN MAKAN APA-APA JENIS BUAH-BUAHAN, ROTI, PASTA, BIJIRIN, SAYURAN BERKANJI, KEKACANG ATAU APA-APA MAKANAN YANG DIPERBUAT DARI TEPUNG DAN GULA KETIKA BERDIET.



(EAT ABSOLUTELY NO FRUIT, BREAD, PASTA, GRAINS, STARCHY VEGETABLES, LEGUMES OR ANYTHING MADE WITH FLOUR OR SUGAR DURING THE WEIGHT LOSS PROGRAM)


6. Minum sekurang-kurangnya 2 litre air kosong setiap hari.

(Drink at least 2 litre of water everyday)
7. Hindari minuman berkafein seperti cofee, tea dan minuman ringan dan bergas.
(Avoid caffeine in the form of coffee, tea and soft drinks)
Meminum kafein akan menyebabkan kandungan gula didalam darah yang tidak stabil dan akan membuat anda ketagih gula.


8. Kira setiap paket pemanis tiruan sebagai 1 gram net karbohidrat.

(Count each packet of artificial sweetener as 1 gram of net carbs)

Gunakanlah sucralose (splenda), saccharin (sweet 'n low) atau acesulfame-k (sweet one) sebagai pemanis makanan sekiranya perlu. Stevia adalah lebih organik dan semulajadi.


9. Apabila anda makan diluar, maka berhati-hatilah dengan karbohidrat yang tersembunyi.
(When you eat out, watch for hidden carbs)

Tepung gandum, tepung jagung dan gula adalah intipati didalam kuah (gravies), sos dan dressings.


10. Jangan menyangka semua makanan mempunyai karbohidrat yang rendah.

(Dont assume any food is low in carbohydrate)

Pastikan anda membaca label pemakanan tersebut dan berapa jumlah karbohidrat makanan tersebut. Sila rujuk kuantiti karbohidrat pada setiap pack makanan atau gunakanlah pengira gram karbohidrat (carbohydrate gram counter).


Apabila anda bermula dengan diet SD2, lakukan dengan bersungguh-sungguh pada 2 minggu pertama setiap peraturan-peraturan yang telah dinyatakan untuk berjaya. Lakukanlah setiap peraturan-peraturan tersebut sebelum anda melakukan versi peraturan anda sendiri.







.

Rabu, 30 Mei 2012

Assalammualaikum wbt..

Untuk makluman yang sudi singgah di blog ini...ruza nak maklumkan bahawa mulai Julai 2012, produk SDII, Alpha Lipid SDII, Alpha Lipid, Bio Rejuv akan keluar iklan di TV3. Jadi ruza dgn besar hatinya menyeru kepada yang inginkan pendapatan sampingan rebutlah peluang ini sebelum direbut oleh orang lain. Bila iklan dah keluar di TV3 sudah barang pasti produk2 ini akan mendapat pasaran yang menggalakkan. Jika ada yang berminat...ringan2 lah tangan sms ruza ye 013-3951176 untuk sebarang pertanyaan atau maklumat

Selasa, 29 Mei 2012

Rabu, 23 Mei 2012

Durian Belanda-Pembunuh Sel Kanser

"10000 times stronger killer of CANCER than Chemo".. do share it.. can save man...y lives, fill up hopes and build confidence in the patients...

The Sour Sop or the fruit from the graviola tree is a miraculous natural cancer cell killer 10,000 times stronger than Chemo.
Why are we not aware of this? Its because some big corporation want to make back their money spent on years of research by trying to make a synthetic version of it for sale.
So, since you know it now you can help a friend in need by letting him know or just drink some sour sop juice yourself as prevention from time to time. The taste is not bad after all. It’s completely natural and definitely has no side effects. If you have the space, plant one in your garden.
This tree is low and is called graviola ! in Brazil, guanabana in Spanish and has the uninspiring name “soursop” in English.



Isnin, 14 Mei 2012

Alpha Lipid SDII



Inilah Produk Slim Diet 2 yang terbaru yang telah dilancarkan pada 12 May 2012 ( Sabtu) ini di KL Convention Centre. Improving formula dan telah diperkayakan dgn kandungan green tea+fiber+high protein+ 9 jenis essential asid amino+11 vitamins+12 minerals. Produk dijangka akan meletupkan pasaran selepas dilancarkan, penurunan berat badan adalah 3kg-5kg dalam tempoh seminggu. Jangan lepaskan peluang untuk menjadi salah seorang pengguna dan pengedar kami yang terawal!

HARGA: RM180/RM190

Hubungi ruza untuk tempaha & pertanyaan 013-3951176

Jumaat, 20 April 2012

Bio Rejuv Skin Care






1) Produk anti penuaan yg terbaik & sesuai utk semua jenis kulit


2) 100% asli dari New Zealand ( terkenal dgn keaslian & persekitaran yg segar & bersih) mengandungi 70% active ingredients berbanding produk lain.

3) di formulasikan utk mmbaiki & memperbaharui sel-sel baru

4) dicipta khusus utk melambatkan kesan2 penuaan

5) mempunyai sijil halal yg diiktiraf oleh FEDERATION OF iSLAMIC ASSOCIATION OF... NEW ZEALAND





KANDUNGAN UTAMA BIO REJUV:



Alpha Lipid colostrum

- Menyokong penghasilan kolagen, kulit menjadi anjal & sihat



Alpha Lipid Phospolipids

- Memudahkan penyerapan yg lebih mendalam utk kelembapan yg tahan lama dan perlindungan kulit




Aktive Manuka Honey


- Melindungi & membelai kulit sambil mengekalkan kelembapan asli & keanjalan kulit



Retinyl Palmitate ( Vitamin A )

- Meningkatkan pengaliran darah ke kulit * menahan kulit dari sinaran UV





7 PRODUK BIO REJUV & KANDUNGAN TAMBAHAN SELAIN DARI BAHAN UTAMA:



1) Facial Cleansing Foam - 'pembersih' membuang sel kulit mati, menyembuhkan kulit secara semula jadi & mengandungi Galactorabinan yg melindungi kulit drpd dehidrasi/kering



2) Cleansing Bar - 'rawatan' menyahtoksik secara mendalam & nutrisi untuk kulit kerana mengandungi Ascorbic Asid (vit C) iaitu rawatan kulit lengkap yg unik serta tidak mengganggu keseimbangan PH kulit.



3) Tonifying Mist - 'toning' dicipta utk melembapkan kulit krn ia mengandungi Witch Hazel Extract iaitu menjadikan kulit lebih anjal serta menghaluskan liang roma yg terbuka



4) Serum - 'rawatan'bahan anti penuaan yg serius krn mengandungi Retinyl Palmitate ( Vit A )iaitu berfungsi secara intensif utk menegangkan kulit dan menyerlahkan keremajaan kulit (gebu) juga mengandungi Olive Leaf Extract -Anti Oxidant




5) Moisturiser Day & Night Cream - 'melembap & melindungi krn mengandungi Totarol (day cream) anti oxcidant menyuburkan nutrisi serta memlihara seri kulit remaja anda. merangsang pembaharuan sel & produksi kollagen krn mengandungi Carrot Oil ( night cream ) iaitu meremajakan kulit semasa tidur.



6) Mask - 'rawatan' mengandungi Halloysite clay iaitu tanah liat yg terbaik dan paling tulen di dunia.ianya menyahtoksik serta menghaluskan liang roma. sgt bagus utk kulit yg berminyak & berjerawat digunakan (1x seminggu atau 2x seminggu)

Bio Rejuv Skin Care Travel Set


HARGA : RM270.00

Bio Rejuv Spa Bar


 
KELEBIHAN BIO REJUV SPA BAR:-

~ MENGECILKAN PORI-PORI

~ MENGAWAL BLACKHEADS DAN WHITEHEADS

~ MENGAWAL KESEIMBANGAN PH PADA KULIT

~ MENGAWAL MASALAH JERAWAT DAN KULIT SENSITIF

~ MENGURANGKAN KESAN PARUT PADA KULIT

~ MENGURANGKAN PIGMENTASI DAN MENGAWAL MASALAH JERAGAT

~ MAMPU MENGURANGKAN GARIS-GARIS HALUS/KEDUT PADA WAJAH

~ MAMPU MENGURANGKAN KESAN STRECHMARKS, KESAN SELULIT DAN SEBAGAINYA

~ KULIT KELIHATAN 1 TONA LEBIH CERAH

~ KULIT KELIHATAN LEBIH KEMERAHAN SECARA SEMULA JADI DAN BERSERI-SERI

~ MENINGKATKAN KEUPAYAAN KITARAN SEL KULIT, MENJADIKAN KULIT SENTIASA ANJAL,SIHAT DAN BERSERI

~ MENGURANGKAN NODA-NODA HITAM DAN SEL MATI PADA KELILING LEHER,CELAH KETIAK DAN BIKINI LINE


~ UNTUK MENGHILANGKAN KEHITAMAN DI CELAH PAHA DAN KETIAK

~ MENGHILANGKAN KESAN JERAWAT MUKA@BADAN.

~ KURANGKAN KEDUT MUKA,FACELIFT UP, EYEBAG, DARK CIRCLES, JERAGAT, PIGMENTATION.

~ MENEGANGKAN MUKA DAN MENAIKKAN SERI KULT MUKA

~ PEMBAHARUAN SEL DAN PEMBENTUKKAN SEMULA COLAGEN
 
HARGA: RM150/PCS


Rabu, 18 April 2012

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis